Guide til vedligehold af terrassebrædder

Hvis du ikke er god til at vedligeholde dine terrassebrædder, så bliver de meget hurtigt kedelige at se på. De kan se slidte og tørre ud, og det klæder ingen træterrasse. Ligeledes risikerer du, at der kommer alger, mos og i værste tilfælde svamp. Det skal undgås. Ønsker du flotte terrassebrædder, så er det vigtigt, at du sørger for at vedligeholde dem. Ønsker du at blive klogere på, hvordan du bedst muligt vedligeholde terrassebrædderne på din træterrasse? Så læs med her.

En grundig rengøring er nøglen

Inden dine terrassebrædder er klar til at få træbehandling, skal de vaskes. Når du skal vaske dine terrassebrædder, skal du være meget påpasselig i dit valg af materialer. I værste tilfælde kan du nemlig risikere at gøre stor skade på dine brædder, og det skal man jo helst undgå. Pas derfor for på med for meget algefjerne, opvaskemiddel, klorin og andre relativt hårde rengøringsmidler.

Det anbefales af mange eksperter, at du finder en passende terrasserens til dine terrassebrædder. Det vil gøre arbejdet meget nemmere, og du vil opleve ikke at skulle bruge så meget knofedt, som du ellers kunne have risikeret. Samtidig så er det godt for dit træ, og det er jo det vigtigste. Vælger du en god terrasserens så vil du kunne rengøre dine terrassebrædder godt uden at fjerne det lag af træbeskyttelse, der ligger. Som en sidste ting i forbindelse med rengøringen er, at det er vigtigt, at dine terrassebrædder når at tørre helt ind. Ellers vil træolien få vanskeligheder med at tørre ind. Se mere på terrassebrædder.dk.

Påføring af træbeskyttelse

Det næste skridt i processen handler om at påføre træbeskyttelse. Træbeskyttelse er et must, hvis du gerne vil passe godt på dine terrassebrædder. For at træbeskyttelsen kan have den nødvendige effekt, er det vigtigt at du ikke slækker på rengøringen. Brug derfor vores råd fra forrige kapitel. Konsekvensen af en dårlig rengøring er blot, at træbeskyttelsen lægger sig oven på skidt og møg, og det vil blot resultere i, at den skaller af. Begynder den at skalle af, skal du blot i gang med at behandle den igen hurtigt.

Hvor ofte skal jeg behandle mine terrassebrædder?

Terrassebrædder bør behandles en gang årligt. Som du kan læse, vil processen tage noget tid, fordi der også skal gøres rent. Du bør derfor sætte en dag af til det. Da det er vigtigt, at træet er tørt, vil det give mening at behandle den i sensommeren. Her vil fugtigheden i træet være minimal, og det er altså perfekt, når du skal behandle terrassebrædderne.

This entry was posted in Boligguide. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.